Vegyszerállóság, nagy teherbírás, hosszúélettartam

MŰGYANTA PADLÓBEVONATOK

Ipari műgyantapadló

Nagy teherbírás

Több éves tapasztalat

Kültéri műgyantázás

Csúszásmentes, UV álló kivitelben

Minőségi alapanyagok

A legjobb gyártók anyagaival dolgozunk

Garázs, mélygarázs műgyanta padlók

Ellenáll a különböző vegyszereknek

Tartósság és ellenálló képesség

A műgyanta padlók rendkívül tartósak és ellenállóak a karcokkal, foltokkal és kopással szemben. Ezért ideálisak olyan területeken, ahol nagyobb igénybevételnek vannak kitéve, például üzletekben vagy irodákban.

Esztétikai megjelenés

A műgyanta padlók sima és fényes felületet biztosítanak, amelyek modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a helyiségnek. Számos szín- és mintaválaszték áll rendelkezésre, így lehetőség van az egyedi és dekoratív megjelenésre.

Könnyű tisztíthatóság

A sima és nem porózus felület miatt könnyen tisztíthatók.

Vegyszerállóság

A műgyantapadlók ellenállnak a vegyszereknek, amelyek segítik megelőzni a foltok és károsodások kialakulását.

ESD műgyanta padló

Az úgynevezett ESD műgyanta padló antisztatikus, ami fontos az elektronikai berendezésekkel vagy érzékeny eszközökkel dolgozó területeken.

Gyors telepítés

A műgyanta padlók viszonylag gyorsan és könnyen telepíthetők, amely csökkenti a munkafolyamatok leállási idejét.

Technológia és kivitelezés

műgyanta összekeverés

A műgyanta bevonatok jellemzően két vagy három komponens összekeveréséből jönnek létre. Az összekeverésnek meghatározott ideig kell tartania, ami kevesebb nem lehet az előírtnál. Az összekeverés után szokták szinezni, illetve homokkal beszórni, ha szükséges. A kiöntés után 24-48 órával már járható, de nehezebb gépekkel 1 hét után lehet rámenni a friss műgyanta padlóra.

A műgyanta padlók vastagságát a felhasználási terület határozza meg, jellemzően 1mm-től 8mm-ig szokták önteni, de elméleti felső határa nincsen. Műgyantázásnál fontos a fogadófelület hőmérséklete a helység hőmérséklete és a páratartalom is.

A kivitelezési munka minimum 3 lépésből áll. Első a felület előkészítése, második az alapozó réteg öntése, harmadik a végső bevonat öntése. Vastagabb műgyantapadlóknál újabb lépések lehetnek az alapozó réteg után. A műgyanta komponensek összekeverése exotherm folyamat, tehát hő keletkezik.

MENNYIBE KERÜL A MŰGYANTA PADLÓ?

A műgyanta padló ára sok tényezőtől függ, Megkülönbözetünk hengerelhető, vagy önterülő műgyantát. A hengerelhetőből vékonyabb réteg szükséges, ezért kevesebb kell belőle, de cserébe nem tökéletes a fedés, a beton érdessége látszani fog. Ideális esetben a beton amire kerül tökéletes állapotban van, és alulról szigetelt, vagy nem kell szigetelni így ezzel már nem kell foglalkozni. Az ár függ, hogy milyen terhelésre kell tervezni, és milyen vegyszerállóságra. Elég-e két réteg, vagy esetleg 3 réteg kell. Az ár jellemzően 4500Ft/m2 ártól indul.

MENNYI IDEIG MARADNAK EGYBEN AZ EPOXI PADLÓK?

Az epoxi padlók megfelelő odafigyeléssel, jó előkészítéssel, nagyon hosszú ideig maradnak jó állapotban. A 10 év is elképzelhető, de ismerünk ennél régebben leöntött és még kiváló állapotban lévő műgyanta padlókat.

Mi a különbség a kültéri és beltéri műgyantázás között?

Bizonyos epoxi gyanták hajlamosak elsárgulni UV sugárzás hatására, ezért jellemzően ezeket épületen belül szokták használni, ahol kevesebb napfény éri őket. A kültéri gyanták nem sárgulnak el, mert teljesen ellenállóak az UV sugárzásnak, viszont drágább az áruk.